Dåligt:(

Jag mår sjukt dåligt, fast jag är helt varm så går det köldrysningar ner för hela min kropp och jag känner mig helt snurrig i huvudet. Har ont i ryggen också som jag alltid får när jag har fått ett virus. Nej nu ska jag sluta klaga och skriva om andra saker.

Vi kollade på en film om Modets Globalisering som handlade om hur arbetsförhållandena är för sömmerskor i Sri Lanka, dåligt hade dom men jag blev lite irriterad över svaret som sömmerskan fick på frågan om hon tyckte att vi skulle skämmas över att vi köpte t.ex Nike kläder när hon hade så dålig lön och arbetesförhållanden, hon tyckte att vi borde skämmas, men vad vill hon att vi ska göra ? Många vet inte att deras arbetsförhållanden är så dåliga, och om vi skulle bojkotta Nike hur skulle det då gå med deras lön? Skulle dom få någon lön överhuvudtaget då? Nej det skulle hon inte för då får dom ju inga pengar för det köpta plagget för ingen köper kläderna. Och om jag t.ex skulle betala mer för plagget än vad det egentligen kostade skulle pengarna då gå till sömmerskorna? Skulle inte tro det, och vi säger att företaget höjer priserna på sina kläder, går pengarna då till sömmerskornas löner? Probably not, företag tänker bara på den egna vinsten, det är klart som fan att dom behåller mellan förtjänsten för sig själva! Blir så irriterad, jag kan förstå att hon har det jättedåligt och att hon blir bitter på oss men vi som konsumenter kan inte hjälpa hur hon har det genom att inte köpa kläderna istället. Skulle priserna höjas och man visste att sömmerskorna skulle få mer lön då skulle jag självklart kunna betala mer, och om bojkottning hjälpte också, men det är inte alltid så lätt. Man måste koma på något annat sätt att hjälpa dem i deras värdelösa arbetsförhållanden men att skylla allt på konsumenterna är inte svaret.

Det var bra min åsikt för idag, nu ska jag nog knalla hem och lägga mig i en varm säng, skulle vara otroligt skönt att ta ett varmt bad också men älsklingen har inget badkar hemma :( 

Får hoppas att jag blir friskare snart så att jag skriver mer i bloggen, har varit väldigt dålig på det dom senaste dagarna vet jag.

Dagens tips: Om ni går ut på en balkong i bara strumporna och det är blött på balkongen, tänk då för guds skulle inte att du lika gäna kan stå kvar eftersom du redan är blöt för då blir ni lika sjuka som jag! 

Just a little tip from em to you ;) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0